tuin gazon

Verschillende gazons: welke past in jouw tuin

Wil jij net zo’n mooi gazon als de buren? Dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Met zoden of graszaad van bijvoorbeeld gazonplus.nl heb jij binnen no time een prachtig gazon in de achtertuin. Echter, de ene grassoort is de andere niet. Welke past het best in jouw tuin?

Siergazon

Als jouw gazon er vooral is om je de adem te benemen en je weinig voornemens bent om het gazon veel te betreden, is een siergazon de beste keuze voor jou. Je kunt dit zaaien of leggen met Gazonplus graszoden. Een siergazon bestaat uit verschillende grassoorten die er fijn uitzien en zacht aanvoelen. Als je een siergazon wilt moet je wel bereid zijn werk te steken in het onderhoud van je gazon, anders ligt het er binnen de kortste keren verlopen bij.

Speelgazon

Heb je jonge kinderen of huisdieren die graag ravotten in de tuin? Dan is een speelgazon wellicht de beste optie voor jou. Speelgras ziet er iets minder delicaat uit dan siergras, maar is ontzettend stevig, goed bestand tegen droogte en heeft bij beschadiging een uitstekend zelfherstellend vermogen. Op een speelgazon kan je jouw kinderen en dieren zorgeloos laten ravotten.

Sportgazon

Een sportgazon is eigenlijk een soort speelgazon +. Het oogt nog iets minder delicaat, maar kan nog beter tegen een stootje en tegen eventuele droogte. Het zelfherstellende vermogen van sportgras is nog sterker dan dat van speelgras en sportgras is daarom uitermate geschikt om veel intensief gebruikt te worden, bijvoorbeeld wanneer er sport uitgeoefend wordt.

Schaduwgazon

Ook wanneer je gazon in de schaduw ligt, bijvoorbeeld omdat je gazon aan de schaduwkant van het huis ligt, is het wederom erg belangrijk om je gras zorgvuldig te kiezen. Zogenoemd schaduwgras bestaat uit een mix van grassoorten die geselecteerd zijn op hun vermogen om met weinig zonlicht toch in leven te kunnen blijven. Zo voorkom je dat jouw mooie nieuwe gazon binnen de kortste keren door een gebrek aan zonlicht morsdood is. Kortom: waarvoor ga jij je gazon gebruiken? Iedere tuin heeft ander graszaad of andere zoden nodig. Welke grassoort past het best bij jou?