koel huis

Tips om je woning lekker koel te houden in de zomer

Je woning koel houden in de zomer dat is wel heel erg fijn. En dat is ook zeker een mogelijkheid door middel van binnenzonwering. Hierbij plaats je dus aan de binnenkant van de ramen zonwering waardoor dat de warmte tegen kan houden en dus buiten houdt. Er zijn meerdere mogelijkheden om je woning zo koel mogelijk te houden wanneer de temperaturen buiten hoog zijn en de zon schijnt.

Warme temperaturen en de zon

Met de hoge temperaturen in de zomer kan het al snel erg warm worden binnen in huis en dat is uiteraard voor de meeste mensen niet ideaal. Je kan een paar dingen doen om het binnen in je woning zo koel mogelijk te houden waardoor je binnen goed kan vertoeven en kan genieten van de koelere temperaturen wanneer het buiten erg warm is. Wanneer de hete zon in de zomer op je huis en op je ramen staat te branden wordt het binnen snel warmer omdat de hitte op deze manier ongefilterd naar binnen kan stralen en de binnenruimtes kan verwarmen. 

De werking van een filter 

Door middel van binnenzonwering voor je ramen te plaatsen zorg je ervoor dat er een filter tussen de zon komt die anders normaliter vrij naar binnen straalt. Hierdoor kunnen de zonneweringen ervoor zorgen dat de temperaturen niet zo snel stijgen en waardoor het binnen dus fijn en koel blijft tijdens de zomerperiode. Er zijn verschillende varianten in zonwering beschikbaar die deze doeleinden kunnen vervullen. Zo zijn er voor binnen mogelijkheden met gordijnen, shutters, jaloezieën en shades. Dit zijn de algemene termen en per gordijn soort heb je weer een keuze uit specifieke soorten en mogelijkheden. 

Screens zijn zeer effectief 

Naast dat binnenzonwering een mooie oplossing is om het binnen koel te houden, is zonnewering aan de buitenkant van de ramen en dus het huis ook een hele effectieve oplossing. Hierin zijn er ook meerdere mogelijkheden, een van de effectieve mogelijkheden zijn screens. De beste screens zorgen ervoor dat de zon geen mogelijkheid heeft om naar binnen te stralen want door middel van de screens wordt de warmte van de zon en de buitenlucht tegengehouden door de screens waardoor de warmte veel moeilijker naar binnen kan treden. 

Ramen en deuren dicht

Naast de juiste zonwering is een andere fijne tip om de deuren en ramen overdag geheel dicht te laten wanneer de temperaturen warm zijn buiten. En dan is het juist ook slim om de deuren en ramen in de vroege ochtend en later op de avond tegen elkaar open te zetten waardoor alles goed kan doorluchten en de bestaande warmte uit het huis kan gaan.