steigeraanhanger

Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een steigeraanhanger?

Veel bedrijven die regelmatig of zelfs dagelijks een steiger nodig hebben voor het uitvoeren van werkzaamheden, beschikken over een steigeraanhanger. Dat heeft ermee te maken dat een steigeraanhanger de beste manier is voor het vervoeren van een steiger. Als je op het punt staat om een steigeraanhanger aan te schaffen, dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. Er zijn namelijk allerlei verschillende punten waar je rekening mee moet houden. 

Je hebt soms een speciaal rijbewijs nodig

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een steigeraanhanger kopen wilt, is dat je soms een speciaal rijbewijs nodig hebt. Dit is namelijk een rijbewijs waarmee je een grote aanhanger achter je auto mag hebben hangen. Mocht je een standaard steigeraanhanger aanschaffen, dan is de kans groot dat dit niet nodig is. De meeste bedrijven hebben niet voldoende aan een standaard steigeraanhanger, vooral omdat deze over te weinig ruimte beschikt. Mocht je een grote steigeraanhanger gaan aanschaffen, houd er dan rekening mee dat je een speciaal rijbewijs moet gaan halen. 

Een steigeraanhanger moet je nooit vervoeren in een bestelbusje

De meeste bedrijven die werkzaamheden moeten uitvoeren, beschikken vaak over een bestelbusje. Dat is zeker niet vreemd, want ze hebben allerlei materialen en gereedschappen nodig voor het uitvoeren van deze werkzaamheden. Veel bedrijven beschikken niet over een steigeraanhanger en vervoeren een steiger in een bestelbusje. Het is aan te raden om dit nooit te doen, want dat kan ervoor zorgen dat de steiger en/of je bestelbusje beschadigd raakt. Daarnaast heb je ook minder ruimte voor 

Steigeraanhangers kunnen prijzig zijn

Wanneer je een steigeraanhanger kopen wilt, dan is het altijd verstandig om er rekening mee te houden dat steigeraanhangers erg prijzig kunnen zijn. Ze kunnen duizenden tot tienduizenden euro’s kosten. Mocht je dit als bedrijf niet kunnen betalen, dan kan je er altijd voor kiezen om een tweedehands steigeraanhanger aan te schaffen. Je moet er wel rekening mee houden dat een tweedehands steigeraanhanger geen garanties biedt en dat je ook geen garantie hebt op de steigeraanhanger zelf. Wil je wel garanties hebben? Wees dan verstandig en kies ervoor om steigeraanhangers bij een winkel of een webwinkel aan te schaffen.