tuin modern inrichten

Je tuin modern inrichten met deze 3 tips

De zomer komt er weer aan en dat betekent hopelijk dat er ook weer warmer weer aan zit te komen. Met lekkere temperaturen in het vooruitzicht wil je natuurlijk wel dat je tuin helemaal klaar is voor als het dadelijk in de zomer heerlijk warm wordt. Met dat soort temperaturen wil je natuurlijk lekker buiten zitten in de zon. Daarom is het een goed idee om alvast na te denken over de inrichting van je tuin, zodat je helemaal klaar bent om te genieten als de zon daar is binnenkort. Een modern ingerichte tuin begint al bij de bestrating. Voor een moderne tuin wordt vaak gebruik gemaakt van grote keramische tegels. Deze zijn makkelijk in onderhoud en geven jouw tuin de strakke look die je wilt. 

Planten en accessoires

Wat een erg belangrijk onderdeel is van je tuin en wat je tuin een echte moderne look kan geven zijn de planten en accessoires die je kiest. Voor een moderne tuin houd je de beplanting simpel en vrij standaard. Neem niet te veel verschillende soorten planten en zorg dat je de planten soort bij soort plant. Als je dit niet doet kan dit afdoen aan de strakke look in je tuin. Dit geldt ook voor de accessoires die je kiest in je moderne tuin. Houd ze dus in hetzelfde thema voor de hele tuin. Kies bijvoorbeeld voor hetzelfde kleurenpalet. Als je bijvoorbeeld een tuinhuisje hebt van hout met DHK kozijnen, dan kun je dit houten thema ook doorvoeren in de rest van je tuin. Zo houd je het rustig en overzichtelijk en strak.

Een plek om te relaxen

Om optimaal te kunnen genieten van dat mooie weer is een mooie plek om te relaxen natuurlijk heel erg belangrijk. Denk hierbij aan een grote overkapping, een veranda, een loungeplek met mooie banken of een terras. Je kunt ook je tuinhuis schuurtje met steel look kunststof kozijnen uitbreiden en er lekkere stoelen of banken voor zetten. Ook een loungeset met lekkere kussens doet het altijd goed. Neem hierbij een salontafel waar je drankjes op kunt zetten en het relaxen kan beginnen. Ook een eettafel met stoelen kan een goed zijn, zodat je optimaal kunt genieten van buiten eten. Als je dit echt naar het volgende level wilt tillen kun je er zelfs over denken om te investeren in een barbecue.